Het laatste deel (van de Don Quichotte route)

17-10-2015

Het wordt niet fietsen vandaag. We gaan met de camper naar San Clemente. Het Plaza  Mayor wordt geprezen en dat is volkomen terecht. Mooie toegangspoorten, een schitterende kerk en verschillende musea fleuren deze stad op. In het gemeentehuis is een kleine tentoonstelling met hedendaagse kunst. Leuk om even te bekijken. In de middag rijden we naar de lagune van Ruidera.

18-10-2015 De tocht naar de grot van Montesinos.

We gaan verder in het spoor van Don Quichotte en fietsen naar de grot van Montesinos. Don Quichotte werd tijdens zijn tocht naar deze grot uitgenodigd voor de bruiloft van Camancho, een belangrijk persoon in dit gebied. Wij moeten gewoon de berg op fietsen en er wacht ons geen feestje. We bekijken de ingang van de grot, maar dalen niet met de gids af (blasé, al genoeg grotten gezien). We fietsen door naar Ossa de Montil om vandaar via de officiële route weer terug te fietsen naar onze camper.  De natuur is weer volkomen anders dan de dagen ervoor. Meer landbouw,  boomgaarden en woest natuurgebied. Schitterend! Bij de camper terug gekomen toasten we nog even op Don Quichotte en Sancho en nemen hier afscheid van hen. Op een ander moment zullen we andere delen van de route gaan fietsen.

We hadden van te voren het idee dat het gebied La Mancha alleen maar vlak en kaal zou zijn. Dat is toch niet zo. Het westelijke deel is glooiend en goed begroeid en het oostelijke deel is inderdaad vlak en wel erg kaal (in deze tijd van het jaar)en spreekt ons toch minder aan.

Hier eindigt ons verhaal van deze reis. We hadden vele doelen en hebben genoten van alles wat we gezien en beleefd hebben. Niet al onze doelen hebben we gehaald. We zijn wat langer in Portugal gebleven dan aanvankelijk gepland. We komen zeker terug om de andere boeiende dingen in Andalucia  te bekijken en de niet gefietste delen van de Don Quichotte route ook te fietsen. We gaan nu onze overlevingspakketjes verzorgen. Dit betekent wijn kopen in de omgeving van Valencia. Tapas eten en Agua de Valencia drinken in Valencia en dan verder naar de Priorat voor de laatste wijn inkopen en om de meest verrukkelijke olijfolie gemaakt van een kleine soort olijven daar in te slaan. Zondag 1 november willen we weer thuis zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *