Herfst 2015, Spanje en Portugal.

Spanje en Portugal zijn onze doelen voor deze herfstreis en Frankrijk speelt ook af en toe een rol. We zullen cultuur, natuur en actief bezig zijn , telkens laten terug keren de komende 2 maanden.

08-09-‘15.

Op dinsdag vertrekken we, want dan zijn de meest verrukkelijke gevulde koeken vers en in de aanbieding. Dus voor we naar de A4 afslaan rijden we eerst langs de bakker in Leiderdorp. Hoe lekker is dit bij  ons kopje koffie onderweg, mmmmm. De eerste stop wordt Versailles. We hebben een rondleiding gereserveerd voor de volgende dag, hierdoor komen we in de koninklijke vertrekken, die je anders niet zou zien. We leren veel over de verschillende Louissen,  van de 13e tot en met de 16e. Heel leuk zo’n inkijkje in hun dagelijkse leven er verder is er natuurlijk veel bladgoud wat er blinkt.

10-09-’15.

We komen ‘s avonds aan in Souillac. Leuk om hier weer te zijn en vrijdags stappen we vroeg op de fiets en fietsen richting  Sarlat in St.Juliën de Lampon steken we de Dordogne over om via de overkant weer richting camper te fietsen. Hoe heerlijk is  het toch om  in zo’n petieterig Frans dorp de capriolen van een vrachtwagenchauffeur gade te slaan. Chapeau voor deze chauffeurs die het telkens weer lukt om zo’n enorme vrachtwagen de bocht om te krijgen.

bocht om

12-09-‘15

In werkelijk een stortvloed van regen gaan we op weg naar Spanje. In Espot kiezen we voor n camping bij de ingang van het Nationale Park Aiqüestortes. Zondag schijnt gelukkig weer de zon. We kopen een wandelkaart, zodat Rolf goed de hoogte lijnen kan tellen. We willen niet meer dan 500m stijgen tijdens ’n wandeling. Maandagochtend  brengt de Jeep-Taxi ons eerst ’n stuk  op weg, het Park in. Het wordt een schitterende wandeling naar de hut d’Amitges via het meer van Sant Maurici. De Spanjaarden geven op de bordjes n goede indicatie van de tijdsduur van de wandeling aan. Meestal lopen we in de dubbele tijd, maar nu lopen we slechts n kwartier langer over de wandeling. Altijd weer n gevoel van ‘n soort van overwinning om bij de berghut aan te komen. Toch maar weer gefikst. Nu is het avond en zitten we beide aardig vermoeid in de camper.

9-P1040909 8-P1040904 7-P1040902 6-P1040897 5-P1040890

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *