25-09-2015 Op weg naar Merida

Via de N502 rijden we naar Merida via Guadelupe. We kiezen voor deze weg omdat de een mooi gelegen weg is. Dat is het zeker en even voor Guadelope, zien we een schitterende parkeerplek, waar we gaan staan. Het is een spotplek voor gieren en wij spotten natuurlijk ook.

De volgende ochtend is het al snel warm, dus hup naar Merida toe. We komen door dorpen die al ’n beetje Portugese sfeer ademen. Merida is een plek geweest voor de Romeinen om van hier de omgeving te beheersen. Ze hebben hier gebouwd alsof ze zich voor eeuwig op deze plek zouden vestigen. Het bijzondere aan Merida is, dat je nu in deze moderne stad tussen de huizen in gewone straten door de resten van de oude Romeinse gebouwen ziet. Merida is heel gezellig met veel terrassen. Erg fijn nu het zo heet is. We bekijken het Amfi theater en het theater, de tempel van Diana, de werkelijk schitterend gelegen oude Romaanse brug over de rivier Gualdiana en de, er naast gelegen Moorse Citadel. Tot slot wandelen we langs het werkelijk imposante aquaduct. Weetje: de Romeinen noemden de rivier Ana, de Moren lieten het zo, voegden slecht het woord rivier er aan toe op zijn Moors Gualdi en zo hadden we de Gualdiana.

Het is zo heet dat we besluiten om vast naar Portugal te rijden en een plekje in de natuur te vinden zoals we voor Guadalupe hebben gestaan.

1-P1050036 2-P1050040 3-P1050046 4-P1050048 amfi theaterDSC_2754DSC_2751DSC_2749DSC_2729_01

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *