12/13-10-2015. Carmona

Carmona is zoals veel  steden in Spanje op een plateau gebouwd. Het is een heerlijke stad om  te bezoeken. Het is net groot genoeg om interessant te zijn en ook niet zo groot dat het onoverzichtelijk wordt. Je kan het desnoods in een korte dag bezoeken en van de éne indrukwekkende Poor t naar de andere wandelen en onderweg zie je alles wat er te zien valt.

We staan even buiten de poort van Cordoba en hebben een fantastisch uitzicht over het landschap met daarin de oude Romaanse brug met 5 bogen.  Wij gaan de poort door en bezoeken eerst het Alcazar, dat gerestaureerd is en tot een schitterend hotel is omgetoverd. Het terras en de Patio zijn heerlijke plekken om een wijntje te drinken. Het uitzicht is schitterend en de Patio is een sfeervolle plek met fonteintje met een tekst  met verwijzing naar het bloedige verleden van deze plek. Met die wetenschap wandelen verder door heerlijke straatjes, poorten en over pleinen  en zo komen  we  bij de Iglesias Santa Maria la Mayor, vroeger de hoofdmoskee van Carmona. Wanneer we de deur binnengaan staan we in de patio.  Er heerst zo een serene rust , dat je er het liefst een paar uur zou gaan zitten lezen. Maar wij komen voor één van de pilaren in die patio, daarop zou een Visigotische kalender uit de tijd rond het jaar 580 staan ingebeiteld  en die staat er! Fantastisch dat die pilaar bewaard is gebleven. We wandelen verder naar het Plaza San Fernando. Alweer zo’n sfeervol  plein. We slenteren langs de restaurantjes, want één ding is zeker, hier gaan we vanavond eten. We bekijken de mooie Mudejarhuizen uit de 16e eeuw op het plein. Al slenterend zien we weer een poort en onverwachts staan we op het grote marktplein. Hélaas geen markt vandaag. Vroeger was dit de kloostertuin, wat een bijzondere plek om als non een leuke monnik hier te ontmoeten denk ik. Jammer, want dat deden ze vast niet in die tijd. ’s Avonds eten we heerlijke en gezellig op  het Plaza San Fernando en vinden we beiden dat Carmona wel de titel van “de Parel van Andalucia”mag hebben.

De volgende dag vertrekken we niet meteen uit Carmona, we gaan eerst nog langs  een gigantische Necropolis met  ongeveer 200 tombes en aan de overkant ligt een  imposant  Amfitheater. Het Middeleeuwse  Carmona rust op Romeinse fundamenten, dat is duidelijk.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *