12-10-2015 La Donana

11-10-2015 El Rocio

El Rocio is het doel voor vandaag. EL Rocio ligt in het park La Donana.  Je komt eraan en bent direct van slag. In een volkomen  Amerikaans Cowboydorp ben je, met zandwegen en iedereen rijdt op een paard. Ik kijk mijn ogen uit. Kleine kinderen zonder zadel rijden hier rond op hun paard. Hangplekken worden bevolkt door pubers met paarden. Bij restaurants of bars gaat men niet van het paard af. Men gaat eenvoudig met paard voor de bar staan en het pilsje wordt naar buiten gebracht en op een tafel op paard hoogte gezet…

De kerk van Ermita de Nuestra  Señora del Rocio, daar draait  het hierom. Een kerk met een walgelijk kitsch gouden altaar, waar je voortdurend  Jezus hoort huilen. Meer Kitsch heb ik in mijn leven niet gezien, maar ondertussen……..

12-10-2015 Door de Donana

Het is zaterdag, de trouwdag in de Middellandse Zeelanden  en hier wordt getrouwd dus. In paardenkoetsjes komt men aangereden, vrouwen meestal  in Flamenco stijl gekleed en mannen met rode stropdas. Het is een beetje regenachtige dag, voor  ons dus een prima dag om dit te bekijken. Ondertussen is het ook nog eens het weekend van de Nationale  feestdag van Spanje( hoeveel zijn er niet) . Men start met feesten op vrijdagavond om 23.00 uur en eindigt om 06.00 uur, zaterdags is de aanvang hetzelfde en eindigt om 07.30uur. 2 nachten niet slapen dus vanwege het lawaai.

Zondag moeten wij om 07.45 uur bij de Safaripost zijn van het park. Geen enkel probleem dus, we waren al heel lang wakker omdat de Spanjaarden een Nationaal feest vieren. Dat doen ze ’snachts tot 07.00 uur in de ochtend.  We gaan op stap met onze gids Alex, van wie we heel veel leren over het park en het dorp El Rocio. Er zijn nog niet veel vogels te spotten omdat het land eenvoudig nog te droog is, beetje fout vermeld in de reisgids. Wel veel edelherten, patrijzen, gieren, en een steenuil (die was het leukst). De Iberische Lynx zal waarschijnlijk nooit iemand vanuit de grote 4X4 hebben gezien, wij dus ook niet. Maar een indrukwekkend landschap is het en we leren heel veel, met dank aan Alex.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *