Tropea 29/30-04

DSC_4111
Tropea is zo’n stadje uit een Italiaanse film. Het ligt boven op een zandhoudende rots tussen de kliffen en daaronder ligt een allerliefste baai. Een plek voor een honeymoon en dat vieren we daar dan ook op 29/04, onze trouwdag in een mooi gelegen restaurant met uitzicht op de baai en het verlichte kerk/ kasteel. We moeten er wel 100 treden voor omhoog lopen, maar werden daar goed voor beloond. De film” Marina” over het leven Rocco Granata (weten jullie nog wie dit is?) is hier gedeeltelijk opgenomen.
Op 3 mei vieren ze daar ook een bevrijding, dit keer is het de bevrijding van de Saracenen. Een groots dorpsfeest met reuzenpoppen die al een paar dagen voor3 mei door de straten gaan om de bevrijding van destijds weer te laten beleven. Zo heeft Leiden op 3 october zijn feest en Tropea op 3 mei haar feest. Zal het aan de “3” liggen misschien.
Het was leuk om hier te zijn. Ik heb van het strand genoten, het water was echt nog veels te koud. Dus alleen de tenen er maar in. Beslist even stoppen hier, als je ooit in de buurt komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *