Siracusa, 6/7 mei.

Gelukkig hadden we een beetje een pechmiddag…. Een waterballet in de camper, een wandeling uit het Rother gidsje met als startpunt een afwerkplek, een schampschot met de camper langs een heel oude auto, en zo nog het een en ander. Dus gingen we in Siracusa gezellig uit eten om het sjagrijn te verdrijven: een passegiate in de late middagzon op de boulevard. Door die late zon waren Siracuse en Joke op zijn mooist.

P1050519

Waarover raak je bij een wijntje met Italianen op een terras in gesprek? Eten! We zijn uitgebreid voorgelicht over de voordelen van het ene restaurant boven het andere en daarover was natuurlijk weer discussie tussen die Italianen. Het advies  van een echte Siracusaanse  (?) won het voor ons. We zijn zeebaars gaan eten bij restaurant de zeebaars, heerlijk.

Natuurlijk kan je in Siracusa dagen zoet zijn met heel veel cultuur.  Wij houden het bij drie toeristische hoogtepunten. Het archeologisch museum (zie Pantalica), het Piazza Duomo met ijs en een mooie Caravaggio in de kerk Santa Lucia alla Badia: de dood van Santa Lucia. Erg mooi  en vooral het ijsje, erg lekker.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *