Sicilia arriviamo, 1/5 mei

Het hoost, het plenst, het giet, het reint dat het spielt. De weg naar de bigletteria wordt in die plens bevolkt door “mannetjes”. Mannetjes die vinden dat zij voor jou beter een kaartje kunnen regelen bij de bigletteria dan dat jij dat zelf kan. Terwijl je zelf toch ook een aardig woordje over de grens spreekt. Het is net de boot naar Marokko. In Tanger zijn er ook veel “mannetjes”. Nou ja een euro voor een espresso kan ie krijgen, maar de volgende die wijst welke kant we uit moeten kan de …. krijgen.

De overtocht is niet direct spannend of mooi in die plens. Messina is in die regen ook een troosteloze havenstad. De aankomst op onze eerste camperplek/camping voor Taormina is redelijk. Uitzicht op een grijze zee. Er zit een gezin uit het zuiden des lands in een mobilhome. Ze vinden het geen geweldige camping en het weer vonden ze op de vorige camping ook veel beter… Met veel moeite hebben ze voor elkaar gekregen dat ze weg mogen van deze vooraf besproken camping.

P1050454
Domplein in Catania

Tsja wat te doen? Joke is de weerberichten expert. Als we Taormina nou bewaren voor het eind van de reis en morgen doorgaan naar Catania en daar verder kijken? Catania here we come! Catania arriviamo: de vismarkt, de Piazza Duomo, de bus van de camping naar de stad en het Griekse theater, mooie belevenissen. Het Griekse theater is uitgegraven tijdens bouwwerkzaamheden. Giga, 7000 mensen konden er in. Nu worden er weer theatervoorstellingen gegeven en concerten. De omliggende huizen staan bovenop de buitenste resten van het theater, zoals bijna alles in Italie gebouwd is bovenop de resten van de vorige eeuwen. De vismarkt is een echte belevenis, fantastisch. Zwaardvissen, degenvissen, tonijn, polpe, sepia, octopus en ? en?. Dus wij zijn naar de camper gegaan met een fors stuk tonijn en een octopus. Er om heen is een grote groentemarkt. Daar zien we voor het eerst van ons leven zucchinis van een meter.

 

Voor de volgende dagen wordt mooi weer voorspeld, zo mooi dat we bijna de weg naar de Etna waren ingeslagen om boven te wandelen. Tot we even verder lazen in het weerbericht: ’s nachts 0-5 graden, overdag 7-11 graden met windkracht 5. Dus dat is ook doorgeschoven naar het einde van onze ronde Sicilie.

Op naar de volgende belevenis, een wandeling door de Cavagrande del Casssibile vlakbij Siracuse. Daar hebben we bij de hut gestaan met een prachtig uitzicht. Onder ander uitzicht op, heel in de verte, de besneeuwde Etna. In deze Cavagrande  hebben we onze eerste grote wandeling  gemaakt. Een rondwandeling vaneen uur of 4 door een prachtige  kloof, de Siciliaanse Grand Canyon!

Onze volgende stop is Pantalica,  ook een mooie kloof, met heel veel prehistorische graven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *