San Vito lo Capo, Lo Zingaro 18-19 mei

We beginnen meer rustdagen te nemen. In San Vito lo Capo hebben we een mooie camperplek direct aan zee gevonden. Hij was niet aan het strand maar wel met een koel zeewindje, soms kan je het niet allebei hebben. San Vito was vroeger een simpel vissersdorp, nu is het een leuk toeristisch badplaatsje.

 

DSC_1783
Wat kan het leven toch alleen genieten zijn.

’s Avonds opzoek naar het beste restaurant voor couscous met vis. Dé specialiteit van dit dorp. Wij troffen een moderne culinaire versie van dit gerecht, aan de prijs en niet geweldig. Tripadvisor zegt ook niet altijd alles…  Het was wel een leuk restaurant, mooi Arabisch ingericht en we dronken een lekker wijntje. Dus we hebben een leuke avond gehad. Mocht je trouwens in dit dorp komen.  Ga de kerk bekijken, we hebben nog nooit zo’n aparte kerk gezien, kaal, rechthoekig en met moderne kunst.

P1050683
Je zal bij zo een mooi karretje maar iets lekkers mogen uitkiezen.

Als je dat hebt gedaan kun je met een gerust hart wandelen in het nabijgelegen natuurpark, lo Zingaro. Daar kun je hoge en lage routes nemen of een combi van de twee. Wij namen dit keer, ook omdat we laat aan de wandeling begonnen, de lage route, langs een prachtige kust met heerlijke baaien. Het is niet zomaar dat je er nu over dit pad kunt wandelen. De regering had besloten in Lo Zingaro en weg langs de kust te maken. Een mooi burger initiatief heeft dit voorkomen. Op 18 mei 1980 is er de mars van Lo Zingaro gehouden en….. de regering heeft geluisterd. Chapeau! Als je hier gaat wandelen wel je zwemspullen meenemen, en je waterschoenen voor de strandjes met ronde stenen, ronduit prachtig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *