Palermo 21/22 mei

DSC_4369
Wat nog over is, van de eens zo beroemde markt in de wijk Vucciria

Na Monreale zijn we eigenlijk helemaal klaar met het bezichtigen van bijzondere dingen. Kan het nog mooier, nog interessanter, we geloven het niet. Knop om, want we houden inmiddels wel veel van Sicilië. Opvallend in deze reis is, hoezeer we beiden ook van koken houden, dat de keuken opvallend vaak schoon blijft. Buiten de deur eten is een feest hier op Sicilië. De heerlijkste visgerechten worden geserveerd en het witte wijntje type ”Grillo”, smaakt er prima bij. Maar terug naar Palermo, bijzonder is dat hier wel oude cultuur is. De aardbevingen hebben hier geen of nauwelijks  schade aangebracht. Dus niet zoveel barok hier. Op de camperplek zou je niet willen staan(vooral niet in de zomer als het zoooo heet is hier), zo lelijk is het er. Groot voordeel is echter, dat je binnen 800m bij belangrijke bezienswaardigheden bent en de taxi je voor €10 verder overal naar toe brengt. Rolf en zijn benen willen niet meer lopen, het is  even op. De opzichters zijn heel vriendelijk en helpen je overal mee.

We gaan toch op stap en ons eerste doel is het Convento dei Cappuccini(om de hoek bij de camperplek), een zeer bizar “kerkhof” in de catacomben. Hier hangen en liggen gemummificeerde lijken van welgestelde burgers en monniken. Keurig aangekleed, en in het verleden werden de doden ook regelmatig van schone kleren voorzien. Het is echt een bizar geheel en opvallend is hoeveel gezinnen met kinderen dit in hun programma hebben opgenomen. De kinderen lopen hier echt te griezelen. Goed leuk, en verder niet bijzonder.

 

We gaan snel door naar het Palazzo dei Normanni, een mooi toetje na Monreale. We genieten dus nog even na en tegelijkertijd ook van dit Palazzo. We slenteren verder langs de kathedraal, via leuke pleinen naar de haven en daar nemen de we een soort TukTuk Taxi terug naar de camper. De volgende morgen nemen voor het gemak een taxi naar de wijk  Vucciria. Ten eerste om naar de, in de gidsen veel geprezen markt te gaan. De wijk  is leuk, maar ach de markt behoort inmiddels tot het verleden. Ons 2e doel is het stucwerk van Giacomo Serpotta. In verschillende kerken in deze wijk, is zijn schitterende stucwerk te bewonderen. We zijn in stille bewondering. Er zijn nog veel andere dingen te bewonderen, die bewaren we voor een volgende keer. Op naar Cefalu.

DSC_4365
Het stucwerk van Giacomo Serpotta, hier en op de volgende foto’s in het Oratorio Del Rosario di San Domenico

DSC_4367 DSC_4358

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *