Naar Sicilie 11-4 / 17-4

Als eerste ging onze trip naar Emmerich waar vroeg of laat alle campers met een douchevloer van ABS of PE plastic belanden om … nieuwe vloer te laten gieten. Zo ook bij ons. Die tijd hebben we benut om in de omgeving te fietsen in het Duitse rivieren landschap. Bloeiende fruitbomen, mooie uiterwaarden, mooi rivierbos én …… koffie met gebak aan de Rheinboulevard.

Na een tussenstop in Como hebben we onze vienden in Milaan bezocht. De eerste dag hebben Luigi en Stefania ons hele mooie plekken laten zien in het oude centrum. Twee dingen waren werkelijk fantastisch, een prachtige kerk: http://www.lanostramilano.com/site/la-chiesa-di-santa-maria-delle-grazie/ en een klooster http://www.arte.it/guida-arte/milano/da-vedere/chiesa/chiesa-di-san-maurizio-al-monastero-maggiore-1502

In dit klooster was de scheiding van seksen heel rigoureus. De nonnen kregen de  hostie door een piepklein luikje op de tong gelegd zodat de nonnen de paters niet zagen en de paters de nonnen niet.  Zozeer  vertrouwde  men zijn eigen vrome gelovigen.

Een mooie verrassing was de designweek in Milaan. In een prachtig palazzo lieten jonge designers uit de hele wereld mooie, nuttige, onnuttige en fantastische lampen, meubels en ?

’s Avonds eerst met het ene stel vrienden gezellig  gekletst en gegeten en de volgende avond met de andere vrienden.  En natuurlijk ging het vaak over eten en  jammer genoeg ook over  de zorg die onze lieve vrienden hebben voor ouders die zich niet goed meer kunnen redden….

Santa Maria delle Grazie

 

San_Maurizio_al_monastero_maggiore

2 gedachten over “Naar Sicilie 11-4 / 17-4”

    1. Hai Joke, Het vloertje is weer helemaal in orde. We hebben het prima naar ons zin. Op dit moment zitten we even ten zuiden van Napels. Berichten volgen nog. Leuk dat je ons volgt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *