17/18 mei, de zoutpannen van Trappani en Erice

P1050660

Zoutpannen zijn om twee dingen leuk: er wordt op een tot de verbeelding sprekende manier zout gewonnen en er zijn veel watervogels. Het eerste blijkt telkens weer waar. Het tweede lukt ons eigenlijk nergens. Of we nu ergens in het voorjaar of in het najaar komen, bij een vogelgebied. Die vogels zijn altijd net gevlogen. Ja, een enkele verdwaalde flamingo, maar al die vogels zijn pas echt interessant als ze met veel tegelijk zijn. Anyway, bij de zoutpannen werd op een terras wel een heerlijk groentegerecht geserveerd met een bijpassend lekker wit wijntje. Dan maar geen vogels. Er waren een heel eind verderop wel heel veel kitesurfers, een prachtig gezicht. Misschien bleven de vogels daarom wel weg… (TEKST GAAT DOOR ONDER DE FOTOS)

Op Sicilië hebben we tot dusver heel veel mooie oude stenen gezien. Uit de Griekse tijd, de Romeinse tijd, en nog veel oudere volkeren. Ook hebben we tot nu heel veel Barok gezien. Van de tijd daartussen hebben we niet zo veel gezien. Dat klopt. Allemaal bij de grote aardbevingen verwoest. Erice is daarop een uitzondering. Op deze plek spelen veel mythen van de Grieken. Er worden ook resten van oude tempels opgegraven. Vooral

de (vroege) middeleeuwen zijn hier goed vertegenwoordigd. Een verademing, andere oude stenen…. Een prachtig stadje met veel patissiers die heerlijk amandelgebak maken. Erice geeft ook en  vooral een fantastisch 360 graden uitzicht over grote delen van de kust. Erice ligt namelijk op een berg van ruim 800 meter direct aan die kust. Het uitzicht reikt tot onze volgende bestemming San Vito lo Capo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *