Zondag de eerste etappe naar Parijs

Zondag 9 februari – dinsdag 11 februari

De eerste paar honderd kilometer van onze reis. En natuurlijk met een extra rondje langs ons huis omdat we dachten dat we toch nog wat vergeten waren. Die telefoon waren we dus niet vergeten, wel andere dingen, maar dat wisten we toen nog niet.

Een prima eerste etappe naar Parijs, niet te lang en zonder files. De camping in het Bois de Boulogne is er nog steeds en is ook nog steeds een prima startpunt  om Parijs te bekijken.

We hebben twee mooie wandelingen door Parijs gemaakt, geen kerken, geen musea wel Montmartre en een wandeling door allerlei passages van 1,5 eeuw terug. Allebei hele mooie wandelingen. In Montmartre hebben we met een mooi zonnetje rondgelopen. Niet warm maar wel lekker. In restaurant Chartier heerlijk gegeten. De eerste 6 fotos zijn van die wandeling.

De passage wandeling is leuk doordat je door “gewoon” Parijs een rondwandeling maakt. De ene passage heet officieus Little India, een volgende herbergt een winkeltje met poppenhuismeubeltjes, galerietjes en ook een hele oude winkel met wandelstokken. Alle passages hebben weer een eigen sfeer en aankleding, met of zonder mooie mozaïeken. En  in één van de passages stikt het van de Koreaanse restaurantjes. Ook daar hebben we lekker geluncht. Woensdag de volgende etappe, verder naar het zuiden.

sacrecoeur2sacrecoeur1placedutertre passages2 passages1 montmartre4 montmartre3 montmartre2 metro DSC_9047 chartier1 chartier2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *