Cabo de Gata

Cabo de Gata, 22-2 bijgewerkt op27-2 met little hollywood

L’Amettla was een prima camping, maar we moeten door…. Door naar de boot. Er wordt ons al verteld dat we erg laat zijn om nog naar Marokko te gaan, de hitte komt er aan… De meeste Marokko gangers zouden al weer op de terugreis zijn. Goed, een mooi plekje aan  de kust gezocht. Zag er mooi uit op de kaart. Javea op de punt van een kaap. We dachten na die mooie camping in L’Amettla: maar weer een camping. We hebben er twee bekeken maar het braakliggende terrein met een twintig campers gaf ons meer lucht. Dat mensen op zo’n camping een heel winterseizoen doorbrengen is ons een raadsel.

En het kan echt veel mooier. De volgende twee dagen zijn we langs de zuidkust gereden. Op sommige plekken plastic kassen. Die zijn lelijk. Het overgrote deel van die kust is prachtig. Heel veel mooi plekken om vrij te staan met de camper. Op één mooie plek in de duinen gestaan en de deceptie van de shorttrackers in Sotsji meebeleefd…..     Nu zijn we vlakbij Almeria. Morgen een rondje langs de landschappen waar veel westerns zijn opgenomen, wat oostelijk van de Sierra Nevada. Daar zijn weer mooie fotos te schieten. Het is mooi weer met prachtig licht.

DSC_9179

Little Hollywood, vandaag is het de dag om het lied van Bonanza te zingen. We gaan bij Nijar het binnenland in en rijden door het gebied waar de Westerns zijn opgenomen  met de muziek van Ennio Morricone. Die hebben we natuurlijk geneuried. Het landschap is werkelijk schitterend. Het laatste stuk naar het dorp “Fort Bravo”, lopen we door de vallei  en we verwachten elk moment indianen of cowboys achter de bomen. Helaas, ze komen niet tevoorschijn. In Fort Bravo kun je nog een hele show krijgen, waarbij de Daltons schietend voorbij schieten. De show hebben we aan ons voorbij laten gaan. De natuur is al mooi genoeg. We rijden door naar Motril, waar we mooi aan het strand staan. De volgende rijden we naar Marbella, de laatste stop in Spanje

DSC_9192

 1-P1030527

DSC_9203

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *