Lago d’Iseo 9-9-2014

 

We schreven in ons vorige bericht:  Morgen een vergunning kopen om hier op forel te vissen, boodschappen doen, een wandelkaart kopen en een wandeling plannen.

Tsja dat is voor een groot deel gelukt.

Een vergunning kopen is hier niet zo  simpel. Je wordt van het een kastje (postkantoor, vrijdagmiddag, zaterdag en zondag gesloten) naar het  andere kastje (polizia forestale, alleen vrijdagochtend open) naar een ander kastje ( de vliegvisvereniging, ’s ochtends en ’s middags open maar nooit aanwezig) naar het volgende kastje (het touristenbureau, ’s ochtends en ’s middags open , maar dan wel de andere vestiging) naar het eerste kastje (postkantoor ’s ochtends open maar een licenza di pesca? Nooit van gehoord! Oh un bolletino  per la pesca, questo abbiamo! € 22,75 voor een jaar staatsvergunning en het is eindelijk gepiept) We spreken een aardig woordje italiaans en  iedereen is even vriendelijk, maar je moet wel een doorzetter zijn.

En toen de vergunning voor de rivier. Na veel omzwervingen terecht gekomen bij Ernesto Maurio die ik ook al op facebook was tegengekomen en van de vliegvisvereniging is in deze streek (ueffa). De rivier de Oglio? Die  kun je voorlopig vergeten door werkzaamheden in dit stuk. Weet je? Als jullie naar Tosco Emiliano willen om te wandelen? Ga dan vissen in de rivier de Trebbia bij Gorrete. Daar gaan we dus morgen naar toe.

Maar we hebben nog een hoop andere dingen gedaan:

Een prachtige, moeilijke bergpas gereden: de Passo die Gavia.  Echt peentjes zweten. Boven een klein wandelingetje gedaan tot het begon te regenen en toen weer naar beneden over dat zelfde smalle weggetje, vaak 2,5 meter breed.

Een mooie wandeling gemaakt naar de Rifugio di Aviolo, een constante klim van 1450 naar 1950 meter. Er staat 1 uur en 50 minuten voor, maar wij deden er toch gauw een uur meer over. Maar boven  heb je dan ook wat: een prachtig meer, heerlijke polenta met brassata en pasta ai funghi porcini en leuk gezelschap.

En, we hebben een leuke fietstocht langs de fiume Oglio gedaan. Een goede vuurdoop voor onze Flyer fietsen want: what goes down, must go up. En dat deden wij en die Flyers prima.

Nu hebben we even een dag aan het Lago d’Iseo gestaan, gewassen, gefietst en aan het meer gezeten met een wijntje. Morgen verder naar Tosco Emiliano (en de forellen?). We laten van ons horen.

Joke en Rolf op jokeenrolf.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *