Florence 23-09

Florence is wel een van de mooiste openlucht musea die we kennen. Er is een markthal met normale (?) prijzen en mooie bars op een soort entresol dat er later ingebouwd is. Als je van lekker eten houdt, this is the place to be: vis, groenten, paddestoelen, vlees,  in een hal die zo’n anderhalve eeuw geleden is neergezet om een koele plek te bieden aan de markt.

De andere highlights zie je op de foto’s: de ponte vechio, de beeldengalerij, de Dom en hele mooie fresco’s. Daar hebben we een speciale tour aan gewijd in twee mooie kerken. Dit keer eens religieuze fresco’s met gewone figuren en gezichten. Dus niet alleen maar treurige hoofden waar de vroomheid vanaf druipt. Maar ja natuurlijk wel weer veel kruizen enzo. Laatst ergens gelezen: wat is dat toch voor godsdienst die een martelwerktuig als symbool op zijn kerken zet?

Maar voor ons was  het leukste aan Florence toch wel het bezoek aan de zoon Jelle van onze vriendin Anne. Hij woont sinds kort in Florence in een mooi huisje aan een mooi watertje (lang leve de muggen) vlakbij de Universiteit waar hij werkt aan een promotie. Hij zei dat het vrij ingewikkeld was om uit te leggen waarover die promotie over ging, daarom heeft hij het maar niet geprobeerd….. Hij heeft ons nog wel een rondleiding over het terrein van de Universiteit (een europese  instelling) gegeven. Je zal daar maar mogen werken de komende vijf jaar. Jelle veel succes en plezier daar de komende jaren.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *