Cevo 4 september

Cevo Camping, Rust…..

De eerste vier dagen waren een beetje hectisch: twee lange dagen rijden en daarna twee dagen paddestoelen zoeken. We hebben geleerd om eekhoorntjesbrood en cantharellen te herkennen. Herkennen is één, maar vinden is nog iets anders. Met Giampie en zijn zwager Marcello  hebben we  twee dagen door het bos tegen de helling op  geklauterd. Er waren weinig paddestoelen en als Marcello dat zegt,  dan is het zo.  Marcello vindt altijd porcini’s en als hij ze niet vindt dan zijn ze er niet. Hij ziet en onderscheidt ze van andere paddestoelen op wel acht meter afstand. Hij ziet aan de manier waarop dennentakken op de grond er uitzien waar ze kunnen staan…. En wij zien dan echt geen verschil.

Onze startplek lag op een 1700 meter bij het zomerhutje van de opa en oma van Giampie. Een prachtige rustige plek. We hebben daar ook heerlijk geluncht met lekkere wijn en pintadeau op zijn Jokes. Gisteravond heerlijk pasta met funghi gegeten en we leven nog !!!

Maar na twee dagen klauteren en Italiaans kletsen zijn we wel toe aan een dagje rust op onze mooie camping. Uitslapen, koffiedrinken, de rest van de paddestoelen drogen en invriezen. Nu gaan we kijken wat we de komende dagen gaan doen. Morgen een vergunning kopen om hier op forel te vissen, boodschappen doen, een wandelkaart kopen en een wandeling plannen.

Over het wandelen en vissen schrijven we ons volgend bericht.

Joke en Rolf

www.jokeenrolf.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *